Gourmetschotel

Een gourmetschotel maken? Hier vind je alle informatie voor een overheerlijke gourmetschotel! Een gourmetschotel kan op veel manieren bereid worden, lees het hier.

Ga je gourmetten, dan is dit het belangrijkste wat je in huis dient te halen. Omdat gourmetten veelal door vier tot zes personen wordt gedaan, zijn de meeste gourmetschotels hier ook op afgestemd. Ga je naar de supermarkt, dan kun je vaak schotels vinden van 250 gram, 500 gram of 1 kilo. Je zult meestal rond feestdagen speciale gourmetschotels in de supermarkt vinden, maar door het hele jaar heen zijn er vaak ook gewoon normale schotels verkrijgbaar.

Soorten gourmetschotels

Er zijn veel verschillende soorten gourmetschotels te verkrijgen, en dat begint al met waar je de gourmetschotel koopt. Stel dat je deze in de supermarkt haalt, dan kun je natuurlijk niet zelf beïnvloeden wat er in je gourmetschotel zit. Je maakt uiteraard wel zelf de keuze welke gourmetschotel je koopt, maar je kunt deze niet geheel zelf samenstellen. Als je ervoor kiest om bij een speciaalzaak zoals de slager je schotels samen te laten stellen, dan kun je wel zelf aangeven wat je wel en niet op je gourmetschotel wilt zien. Ben je bijvoorbeeld niet zo’n fan van kipfilet, dan kun je aan de slager laten weten dat je dit liever niet op je gourmetschotel wilt hebben.

Wat zit er op een gourmetschotel?

Koop je in de supermarkt een gourmetschotel dan is er nog genoeg keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld vis gourmetschotels, waarin bijvoorbeeld zalm en garnalen kunnen zitten. Daarnaast kun je ook kiezen voor wild gourmetschotels. In deze schotel kan bijvoorbeeld wild zwijnfilet, hertenbiefstuk, struisvogelbiefstuk of kalkoenfilet zitten. Je kunt ook een kip gourmetschotel aanschaffen, waarin onder andere kipfilet, kipgehaktballetjes en kipvinkjes zitten. Er zijn zelfs speciale biologische gourmetschotels te koop, waarop je alleen biologische vleeswaren vindt.

Buiten dat zijn er natuurlijk ook nog de standaard gourmetschotels, waarin veelal kipfilet, biefstuk, shoarmavlees en hamburgers zitten. Iets meer luxe vlees tref je vaak aan op de gourmetschotel de luxe. Denk hierbij aan extra vlees zoals varkenshaas. Wat je aantreft op een gourmetschotel zal veelal afhangen van in welke supermarkt je de gourmetschotel aanschaft.

Zelf een gourmetschotel samenstellen

Kun je geen gourmetschotel naar wens vinden, dan kun je er zelf eentje samenstellen. Koop in de supermarkt bijvoorbeeld een kipfilet, een pak hamburgers, een varkenshaas en al het andere lekkers wat je maar op je gourmetstel wilt bereiden. Je snijdt er dan thuis zelf kleinere stukken van en dient dit leuk op in een schaal of op een groot bord.

Besluit je om spontaan te gaan gourmetten, en is er geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan, dan kun je gebruik maken van vlees wat je misschien nog wel in de vriezer hebt liggen. Ook hier geldt dat je er zelf kleinere stukken van kunt snijden en dit leuk op kunt dienen op bijvoorbeeld een groot bord of in een mooie schaal. Vraag gasten wat ze graag willen eten, of ze nog leuke dingen hebben. Een zo breed mogelijke keuze maakt de maaltijd leuker, omdat men meer dingen kan proeven. Het is dus leuk als mensen zelf ook invloed hebben op het vlees, vis en andere dingen. Wat stokbrood of soep kan ook erg lekker zijn bij het gourmetten, probeer het uit!