Gourmet benodigdheden

Op feestjes en met feestdagen wordt er vaak voor gekozen om te gourmetten. Als gastheer of gastvrouw zijnde is het van belang dat je vooraf goed nadenkt welke boodschappen gedaan moeten worden voor het gourmetten. Je hebt namelijk niet genoeg aan alleen je gourmetstel en wat vlees, het wordt zeker gewaardeerd door je gasten als je wat extra dingen op tafel weet te zetten. Daarbij kun je gebruik maken van de onderstaande gecategoriseerde boodschappenlijst.

Gourmet benodigdheden – Vlees en vis

Je kunt een complete gourmetschotel aanschaffen, waarop diverse soorten vlees en vis zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om dit allemaal los aan te schaffen. Als je ervoor kiest om losse vlees en vis et cetera aan te schaffen, dan kun je aan de volgende dingen denken. Kip, biefstuk, spekjes, kipshoarma, ham, hamburgers, mosselen, slavinken, varkenshaas en bacon. Daarnaast kun je ook kipnuggets, karbonade, tartaar, gehaktballetjes, eendenborstfilet, zalm, shoarma en garnalen. Maar eigenlijk kun je vrijwel alle vlees en vis bereiden in een gourmetpannetje.

Gourmet benodigdheden – Groenten en fruit

Naast vlees en vis doen ook groenten en fruit het goed op het gourmetstel. Denk hierbij aan paprika, ui, courgette, ananas, banaan en champignons. Maar ook prei, wortel, komkommer, roerbakgroente, taugé, broccoli en maïs kunnen uitstekend bereid worden op het gourmetstel. Ben je een boodschappenlijst aan het maken met alle benodigdheden voor gourmetten, dan kun je een selectie van bovengenoemde groenten en fruit erop zetten, evenals eventuele extra’s die je nog weet te bedenken.

Gourmet benodigdheden – Extra’s

Om het vlees extra lekker te laten smaken, kun je ervoor kiezen om één of meerdere sauzen erbij te serveren. Denk niet alleen aan pindasaus en chilisaus, maar ook aan knoflooksaus, cocktailsaus en eventuele andere sauzen die jij en je gasten lekker vinden. Stokbrood met kruidenboter of knoflookboter is ook een aanrader voor op je boodschappenlijstje voor gourmetten. Daarnaast zou je kunnen denken aan pannenkoekenbeslag, eieren, (geraspte) kaas, aardappelkroketjes/aardappelblokjes et cetera.

Gourmet benodigdheden – Drinken

Voor de volwassenen kun je onder andere wijn en bier op je boodschappenlijst zetten. Maar als je gaat gourmetten kan een glas frisdrank of fruitsap ook erg lekker zijn. Zijn er ook kinderen bij het gourmetten, zet dan appelsap, fristi en chocomel ook zeker op je boodschappenlijst. Daarnaast is het een aanrader om koud water op tafel te zetten in een kan. Serveer je liever geen kraanwater, koop dan in de supermarkt een aantal flessen bronwater en leg deze koud in de koelkast.

Aankleden van de tafel

Om het gourmetten een gezellig sfeertje mee te geven, kun je de tafel feestelijk aankleden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een chique tafelkleed en servetten die je zelf mooi gevouwen hebt. Ook kaarsen werken vaak sfeerverhogend, en zijn dus handig om op je boodschappenlijst te zetten.