Gourmet recepten

Gourmet ideeën

Gourmet, iets wat sinds een aantal jaren weer in opkomst is, kan ervoor zorgen dat je een leuke en geslaagde avond hebt. Het idee is simpel. Een elektrische of op spiritus verwarmde bakplaat al dan niet met pannetjes geschikt om te gebruiken om fijngesneden vlees en groenten te bakken in kleine hoeveelheden. Een beetje gourmetset biedt al snel plaats aan vier tot zes personen.

Goede Gourmet ideeën

Natuurlijk is het meest eenvoudige om in de supermarkt een gourmetschotel te kopen. Iedereen heeft hetzelfde en de hoeveelheid is afgemeten per persoon. Maar vaak bevatten dergelijke schotels producten die niet iedereen lust en zijn ze van minder goede kwaliteit, vaak te zout en te vet. Er zijn verschillende gourmet ideeën te bedenken om het gourmetten te laten slagen. Zo kun je zelf de samenstelling van het vlees bepalen door verse, bij voorkeur gemarineerde stukken te kiezen. Afwisselen met vis is zeker een aanrader mits er visliefhebbers zijn. Bovendien mag stokbrood al dan niet met kruidenboter niet ontbreken. Denk vooraf ook aan de te serveren dranken, gezien ze moeten passen bij de samenstelling van het gourmet pakket. Gourmet ideeën genoeg. Een stuk geitenkaas verpakt in mager ontbijtspek bijvoorbeeld is een ware delicatesse!

Gourmet gezond idee

Hier vind je meer ideeen voor gezonder gourmetten

Alternatieven voor een gezonde gourmet

Wie denkt dat gourmetten ongezond en alleen maar vet is, heeft het mis. Er zijn tal van goede gourmet ideeën die zorgen dat de eetpartij helemaal niet zo ongezond hoeft te zijn. Neem bij voorkeur een goede plantaardige olie zoals zonnebloemolie of arachideolie in plaats van bakboter. Verder zijn alle soorten groenten die normaliter worden gebakken ook bruikbaar voor het gourmetten. Veel groenten in combinatie met stokbrood zorgen ervoor dat er veel minder vlees gebakken hoeft te worden om een vol gevoel te krijgen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om vis te nemen op de gourmet. Je kunt vis namelijk in veel maaltijden klaar maken. Op het internet zijn veel recepten te vinden als het gaat over gourmetten. Maar ook genoeg vis recepten kun je hier vinden. Probeer het maar eens uit want als je eenmaal door hebt hoe lekker het is om vis te eten op de gourmet, dan wil je niet meer anders. Maak daarom wanneer mensen komen eten twee schalen klaar eentje met vis en een met vlees, dan heeft elke liefhebber een heerlijke gezonde maaltijd. Daarnaast zou je ook kunnen denken aan gemarineerde tofu of quorn zodat er ook meer keuze is voor de vegetariers (en natuurlijk ook voor de niet-vegetariers).

Als je voldoende groente en salade klaar hebt gemaakt dan wordt het heerlijk smullen. De tip is wel om op tijd te beginnen met het gourmetstel en de maaltijden klaar te maken, dan kun je namelijk elk idee dat je hebt in de praktijk brengen. Zorg dat je voldoende etenswaren hebt gehaald, zodat je niets tekort gaat komen. Doe bijvoorbeeld op maandag de boodschappen, maak het dinsdagochtend klaar en als je dan nog wat boodschappen nodig hebt kun je die in de middag nog halen en in de avond kun je met zijn allen heerlijk gaan eten. Zorg er nu voor dat jouw gourmet idee gedeeld gaat worden met andere mensen, en wordt zelf ook op nieuwe inzichten gebracht. Dit kan gedaan worden door alle ervaringen die je hebt online te delen met mensen. Het wordt zeker aangeraden dat te doen want zo is een gourmet nooit hetzelfde.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply